15.000 FORINTTÓL INGYENES A KISZÁLLÍTÁS!

Keresés

Száraz vagy dehidratált bőr?

Száraz vagy dehidratált bőr? Ezt a kérdést gyakran feltettem magamnak régebben. Amikor az arcomon a bőr rendkívül száraz volt, nem tudtam, hogy elegendő-e hidratáló krémet használni a bőr kezelésére.

Most már tudom, hogy az első helyen a hidratáció áll. A megfelelő mennyiségű napi vízfogyasztás az alapja a gondoskodásnak és a bőrápolás fontos része. Az, hogy mennyi folyadékra van szükségünk, attól is függ, hogy fizikai aktivitást végzünk-e, mennyi időt töltünk a napon, stb... Másik jó módja a bőrünk ápolásara a nedvesítés. Függetlenül attól, hogy normál vagy száraz bőrünk van, gondoskodnunk kell róla (arc és test), táplálni, hogy friss és rugalmas maradjon.

De ha megtudjuk, hogy milyen típusú bőrrel rendelkezünk, segít eldönteni a legjobb kezelésben, tehát derítsük ki, dehidratált, száraz vagy ekcémás bőrünk van.

Ha te is, ugyanúgy ahogy én, rövidebb időszakban szenvedsz száraz bőrtől, akkor valószínűleg a te bőröd is csak dehidratált. Ez annyit jelent, hogy ebben az időszakban több folyadékot szükséges fogyasztani és jó hidratáló krémet választani. TIPP: Úszás után mindenképpen le kell zuhanyozni jó minőségű zuhanyozó géllel a zuhanyozás után pedig ajánlott hidratáló krémet használni (ez a tipp azon személyek számára alkalmas, akiknek száraz vagy dehidratált bőrük van)!

Viszont ha a száraz bőröd állandó állapotot jelen, akkor nagy valószínűséggel ekcémád van. Az emberek többsége azt gondolja, hogy nincs ekcémája, mert a kifejezés „ekcéma”, „nagyon súlyos állapot”. De az ekcéma kifejezés többféle különböző állapot is lehet, enyhébből súlyosabbig. Ezeket a tüneteket foglalja magába: száraz, viszkető, irritált, gyulladt és kipirosodott bőr.

Ekcéma vagy más néven atópiás dermatitisz, leggyakrabban a gyerekeknél jelentkezik, de bármilyen korban megjelenhet. Az ekcéma „fellángolása” gyakran előfordulhat és kiterjedt lehet, az embertől és a külső környezettől függően. Ha ekcémával küzdesz, akkor ajánlott hidratálni a bőr felületét (legalább 2x naponta), használni meleg (jobb, mint a forró) vizet zuhanyozáshoz, gyengéden tisztítani és elkerülni a potenciális kiváltó okokat, mint pl. por, izzadás és pollenek.

Ezt a blogot azért írom, mert az én válaszom TOPIC SKIN Face&Body Cream. Amikor megérkezik a dehidratált időszak, naponta 1x este bekenem krémmel és bőröm harmonizálódik. A testvéremnél gyakran megjelenik az ekcéma, akkor naponta 2x használja a krémet az arcra és testre, kombinálva a TOPIC SKIN Face & Body Wash tusolóval. Ez azt jelenti, hogy a száraz és dehidratált bőr esetén hasonló módszereket is alkalmazhatsz a problémák megoldására.

Vissza

Ez a webhely cookie-kat használ, hogy jobb böngészési élményt kínáljon a felhasználóknak. További információk a cookie-k használatáról.