15.000 FORINTTÓL INGYENES A KISZÁLLÍTÁS!

Keresés

ÉDESGYÖKÉR (Glycyrrhiza glabra)

Általában az édesgyökér gyökere széles körben ismert gyógynövény, amit elsősorban a kínai gyógynövénykészítmények harmonizátoraként használnak. Kínában legalább 2000 éve gyógyszerként használják. A modern tudomány megállapította, hogy az édesgyökér gyulladásgátló (1, 2, 3, 4) és antimikrobiális (5, 6, 7) tulajdonságokkal rendelkezik. Bebizonyosodott továbbá, hogy az atópiás ekcéma okozta viszkető érzésre is jótékony hatással van (8).

Referenciák:

1. Schrofelbauer, B. et al., Glycyrrhizin, the main active compound in liquorice, attenuates pro-inflammatory responses by interfering with membrane-dependent receptor signaling. Biochem J. 2009. 421(3):473-82.

2. Azimov, MM. et al., Pharmacological study of the anti-inflammatory agent glyderinine. Farmakol Toksikol. 1988. 51(4):90-3.

3. Kim KR, et al. Anti-inflammatory effects of licorice and roasted licorice extracts on TPA-induced acute inflammation and collagen-induced arthritis in mice. J Biomed Biotechnol. 2010;2010:709378.

4. Matsui S, et al. Glycyrrhizin and related compounds down-regulate production of inflammatory chemokines IL-8 and eotaxin 1 in a human lung fibroblast cell line. Int Immunopharmacol. 2004 Dec 15;4(13):1633-44.

5. Krausser, R. et al., In vitro anti-Helicobacter pylori activity of Extractum liquiritiae, glycyrrhizin and its metabolites. J Antimicrob Chemother. 2004, 54(1):243-6..

6. Li, J. et al., Comparative analysis of the effect of glycyrrhizin diammonium and lithium chloride on infectious bronchitis virus infection in vitro. Avian Pathol. 2009, 38(3):215-21.

7. Hatano T, Kusuda M, Inada K et al. 2005. Effects of tannins and related polyphenols on methicillin-resistant Staphylococcus aureus. Phytochemistry 66: 2047–2055.

8. Saeedi, M. et al., The treatment of atopic dermatitis with licorice gel. J Dermatolog Treat. 2003. 14(3):153-7.

Glycyrrhiza glabra

Ez a webhely cookie-kat használ, hogy jobb böngészési élményt kínáljon a felhasználóknak. További információk a cookie-k használatáról.