13.000 FORINTTÓL INGYENES A KISZÁLLÍTÁS!

Keresés

PSZORIÁZIS / PIKKELYSÖMÖR

A pikkelyes, száraz és durva bőr gyakori probléma, ami gyakran az ún. pszoriázis. A pszoriázis krónikus, gyulladásos, autoimmun bőrbetegség, ami a népesség 2-3%-át érinti, főként 15 és 35 éves kor között.

Kit érint a pszoriázis?

A pszoriázis minden korcsoportot érinthet, a csecsemőket, a gyermekeket, a felnőtteket és az időseket is.

Mi okozza ezt a bőrállapotot?

A pszoriázis leggyakoribb típusát psoriasis vulgarisnak nevezik. Noha a pontos okát még nem állapították meg, a pszoriázis az immunrendszer nem megfelelő működésével függ össze, és örökölhető. A természetes kiváltó okok, mint például a stressz vagy a rossz étrend, gyakran rontanak az állapoton.

Ilyenkor az történik, hogy a bőrsejtek a normálisnál gyorsabban szaporodnak. A bőr alatti sejtek kijutnak a bőr felső rétegére, a felhámra, ott elhalnak, de mégis ott maradnak. Ettől válik a bőr domborúvá, és sűrű, piros bevonat képződik rajta, fehér pikkelyekkel borítva.

A pszoriázis tünetei csecsemők, gyermekek és felnőttek esetében

A pszoriázis gyulladásos válaszreakció, a tünetei pedig az egyéntől és a pszoriázis típusától függően eltérőek lehetnek.

A plakkos pszoriázist a bőrön piros, ezüst vagy fehér, pikkelyesen hámló foltok jellemzik. Esetenként előfordulnak viszkető, fájdalmas és néha vérző bőrelváltozások is.

A pszoriázis főként a könyökön, a térden és a fejbőrön jellemző, de máshol is kialakulhat. A fejbőrön megjelenő pszoriázist piros, száraz, korpaszerűen lehámló foltok jellemzik.

Száraz, kipirosodott és pikkelyes bőr esetében lásd a Kamedis PSO SKIN testápoló krémet.

Vissza

Ez a webhely cookie-kat használ, hogy jobb böngészési élményt kínáljon a felhasználóknak. További információk a cookie-k használatáról.