15.000 FORINTTÓL INGYENES A KISZÁLLÍTÁS!

Keresés

A Kamedis megmutatja, mihez kezdj a zsíros korpával!

Az egyik leggyakoribb és legszembetűnőbb fejbőrprobléma a korpásodás, mely minden 2. embert érint. Kevésbé közismert változata az ún. zsíros korpa. Lássuk, mihez kezdhetünk, ha "felütötte fejét a korpa!

kamedis-szepsegapolas-hajapolas-fejbor-masszazskefe-sampon.jpg

A zsíros kopra, kevésbé ismertebb nevén seborrhoeás dermatitisz esetében a száraz, pergő korpával ellentétben a fejbőr zsíros, és a sárgás, zsíros pikkelyek nem látszanak a fekete ruhákon: a hajszálak tövében vagy a fejbőrön maradnak megtapadva. A fejbőrnek van egy természetes, és egyébként észrevehetetlen sejtmegújító folyamata is, ha viszont túlzott a fejbőr faggyútermelése, akkor rögtön feltűnővé válik a zsíros korpa. A Malassezia globosa mellett ezt a fokozott faggyútermelést persze kiválthatja genetikai hajlam, stressz, a hormonegyensúly megváltozása, időjárási tényezők változása vagy helytelen diéta, esetleg alkoholfogyasztás is. 

A kiváltó okok alapos feltérképezését követően elsősorban azt kell kezelni (ha lehet), ill. érdemes tudatosan választani a korpásodás megszüntetését ígérő hajápolótermékek közül is.

 

BEMUTATKOZIK A KAMEDIS SCALP CONTROL KORPÁSODÁS ELLENI SAMPON 

KAMEDIS Scalp Control sampon természetes megoldást kínál a letapadt bőrlemezkék, zsíros pikkelyek eltávolítására. A sampon alap növényi összetevői közöt találjuk a festő indigót (Indigofera tinctoria) és a természetes tisztítószerként használt mosódiófa kivonatot (Sapindus mukorossi), ami pedig gyulladáscsökkentő és antimikrobiális, gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik.

A Kamedis Scalp Control sampont remekül lehet együtthasználni a samponadagolós Scalp Control Masszázskefével, melybe csak bele kell tölteni egy kis adag sampont, majd a vizes hajon finoman nyomkodva eloszlatni a sampont. 

 

TAPASZTALATOK A KAMEDIS SCALP CONTROL SAMPON ÉS MASSZÁZSKEFE HASZNÁLATA SORÁN

Közel egy hónapnyi (heti kétszeri) használatot követően teljesen megszűnik a fejbőr viszketése érezhetően csökken a korpa mennyisége, lényegesen kevésbé irritált, gyulladt a fejbőr, hiszen az összetétel nemcsak tisztítja, de nyugtatja is a sok esetben gyulladt, viszkető bőrfelületet. 

A kefe használata nagyon egyszerű és praktikus, egyszerűen csak bele kell tölteni a kívánt mennyiségű korpásodás elleni sampont, majd 2-3 percig alaposan masszírozni vele a hajtöveket és a fejbőrt egészét. Kellemes érzés, igazi megnyugtató, relaxáló érzés, ahogy átmasszírozod vele a fejbőrt - nem akad bele a hajszálakba, nem csomósodik össze a haj. 1-2 alkalom után tökéletesen fogod használni te is, és a használatával az elhalt hámsejtek, korpa, szennyeződés mind eltávolíthatóak bőrről, ráadásul a körkörös mozdulatokkal stimulálod a bőr mikrokeringését is. Az alapos öblítés után jöhet bármilyen hajregeneráló pakolás vagy balzsam, és a szokásos módon formázhatod, száríthatod a hajad. 

 

+1 KAMEDIS ÚJDONSÁG

KONJAC - ARCSZIVACS

Ami a fejbőrnek a Scalp Control masszázskefe, az az arcodnak a Kamedis Konjac szivacs. A szivacs az Amorphophallus konjac növény gyökerének rostjából készül szivacs (Amorphophallus konjac), és 100%-ban természetes, nem tartalmaz semmiféle hozzáadott műanyagot. A növény maga egy vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag növény, finom rostjai pedig tökéletesen alkalmasak a legérzékenyebb bőr hatékony tisztítására is. A szennyeződések mellett eltávolítja az elhalt hámsejteket, fokozatosan hámlasztja az elhalt szöveteket, emellett hidratálja, méregteleníti a bőrt, és segíti az optimális pH érték elérését is (remek ötlet tonizálás előtt használni!). 

 

 

Nagyon puha és gyengéd a használata, mégis újraéleszti, energizálja a bőrt, visszaadva annak természetes fényét és egészséges ragyogását. 

Ha te is ezt a szivacsot használod arctisztításra vagy hámlasztásra, biztos lehetsz benne, hogy kellően zöld a szépségápolási rutinod: a szivacs 100%-ban biológiailag lebontható és komposztálható, 100%-ban vegán, állatokon nem tesztelt.


ZÖLD SZÉPSÉGÁPOLÁSI RUTIN

ÍGY HASZNÁLD A KAMEDIS KONJAC SZIVACSOT:

1. Mártsd a szivacsot meleg vízbe egészen addig, amíg meg nem puhul (3-5 perc az első használatkor, a következőnél már csak pár másodpercig)

2. Vigyél fel a szivacsra arclemosó gélt és körkörös mozdulatokkal masszírozd át vele az arcot

3. Használat után a szivacsot alaposan öblítsd ki és hagyd megszáradni a levegőn

 

Eredeti blog: A KAMEDIS megmutatja, mihez kezdj a zsíros korpával! - sheabouteverything (blog.hu)

Vissza

Ez a webhely cookie-kat használ, hogy jobb böngészési élményt kínáljon a felhasználóknak. További információk a cookie-k használatáról.