15.000 FORINTTÓL INGYENES A KISZÁLLÍTÁS!

Keresés

CSODA NÖVÉNYEK?

Altalános növények bőrproblémák kezelésére

A hagyományos kínai orvoslásban használt gyógynövények hatékony kezelést kínálnak. A krónikus bőrproblémák gyakori jelenségek, amelyeket a legtöbben saját tapasztalatunkból vagy a hozzánk közel állóktól ismerünk. Még ha nem is életveszélyesek, az általuk keltett fizikai és pszichológiai kényelmetlenség jelentősen ronthatja az életminőséget. Az általános termékek a krónikus bőrproblémákra, mint például a pattanásokra, korpásodásra és atópiás dermatitiszre ("bőrasztma"), általában nem segítenek, vagy csak korlátozott mértékben enyhítenek. Vegyük például a szalicilsavat, amely számos akne elleni készítmény hatóanyaga. A szalicilsav segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, amelyek eltömítik a pórusokat, és így megakadályozzák a pattanások kialakulását. A hormonhatások során felerősödő faggyútermelésre viszont nincs hatással, sem a pórusokba záródó faggyúszekrécióval táplálkozó, gyulladást okozó P.acnes baktériumok feleslegére. Egy másik gyakori példa más termékekben a benzoil-peroxid, amely a baktériumok és az aknés gyulladások ellen hat, de nincs hatással a fokozott faggyúkiválasztásra, és irritációt, valamint túlzott bőrhámlást okozhat. A hagyományos kínai orvoslásban használt gyógynövények hatékony és biztonságos alternatívát jelentenek. Mindegyik növény több hatóanyagot tartalmaz, és egyfajta intelligens "erőmű", amely lehetővé teszi számára, hogy a természetben extrém körülmények között is túléljen, köszönhetően a tevékenységeinek számának és a köztük lévő integritásnak. Amikor a bőrproblémák kezelését növényekkel közelítjük meg, kihasználjuk a bennük rejlő lehetőségeket és a köztük lévő szinergiát, amely idővel magas hatékonyságot és minimális toleranciát hoz létre, más kezelésekre jellemző mellékhatásokkal szemben.

A biológusok, kémikusok és a hagyományos kínai orvoslás szakértői által több száz növényen végzett közel két évtizedes kutatás nemcsak bizonyos növények bőrgyógyászati ​​felhasználásának hatékonyságát bizonyítja, de azonosították a legjobb növényeket és kombinációkat bizonyos betegségekre is. Ez lehetővé tette számunkra, hogy ezeket a kiváló minőségű termékeket természetes alapon állítsuk elő.

 

Öt növényt mutatunk be, amelyek a leghatékonyabbnak és legeffektívebbnek bizonyultak:

Portulaca oleracea

Ennek a gyógynövénynek négy fő tulajdonsága van, amelyek különösen hasznosak az akné kezelésében. Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító, ezért helyi hatóanyaga különösen hatékony. Ezenkívül antimikrobiális, gátolja a baktériumok (P. acnes) növekedését. Erőteljes antioxidáns is, amely semlegesíti a szabad oxigéngyököket és megakadályozza a szövetkárosodást. Gyógyítja a sebeket azáltal, hogy segít megelőzni a gyulladás utáni hegesedést. Ezek a tulajdonságok más bőrproblémák esetén is értékesek. Az CLEAR termékcsalád alapvető gyógynövénye.

Rheum palmatum

A rebarbara a hagyományos kínai orvoslás egyik leggyakoribb növénye. A Portulacához hasonlóan gyulladáscsökkentő, antimikrobiális, antioxidáns, gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, de antiallergiás hatást is biztosít azáltal, hogy jelentősen csökkenti az allergiára válaszul termelődő hisztamin felszabadulását. Ezenkívül segít szabályozni a faggyúkiválasztást. Ezen  funkciók kombinációi a legtöbbjüket a bőrproblémák, például az atópiás dermatitisz kezelésének fontos részévé teszi. Ez a magányos növény szerepet játszhat az atópiás dermatitiszhez társuló száraz, irritált, kipirosodott bőr megnyugtatásában, amelyek fertőzések kitörését okozhatják, valamint a staphylococcus aureus (S. aureus) baktériumok elleni küzdelemben, amelyek hosszan tartó viszkető rohamokkal szennyezik a sérült bőrt. Faggyúszabályozó képességei a korpásodás megjelenésének csökkentésében is értékesek. A CALM és DRY SKIN sorozat alap gyógynövénye.

Indigo

Ez az indigófaj, más néven festő indigó, egy virágzó cserje, amely a színes indigó egyik forrása volt. Gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonságai, valamint bőrsejtkultúra-csökkentő képessége miatt hagyományosan különféle bőrfertőzések enyhítésére használják. Az Indigo azon képessége, hogy segít a gyors sejtnövekedés kezelésében, segít csökkenteni a korpás részecskéket, és más növényi anyagokkal együttműködve táplálja és puhítja a fejbőrt. A SEBO és PSO SKIN sorozatok alap gyógynövénye.

Scutellaria baicalensis

Gyulladáscsökkentő, antimikrobiális, antiallergén és antioxidáns, valamint a faggyúkiválasztás csökkentésében is hasznos. Mint fentebb említettük, ezek a képességek segítenek olyan bőrproblémák esetén, mint az akne és az atópiás dermatitis.

E növények és más gyógynövények használatánál tudni kell, hogy a növény melyik részét használjuk – legyen az gyökér, gyümölcs, virág vagy kéreg –, valamint hogy mely kombinációk adják a legjobb eredményt. Emellett komplex eljárásokra is szükség van a magas hatóanyag-koncentrációjú, a kezelés intenzitását maximalizáló növényi kivonatok előállításához. A megfelelő keverékben a növényeknek megvan az az ereje, hogy megerősítsék a bőr védőrétegét, helyreállítsák a bőr természetes védőtevékenységét, és megakadályozzák a mikroorganizmusok, allergének és egyéb anyagok megtámadását a bőrön. A hagyományos kínai orvoslás művelői ezt évszázadok óta tudják. A nyugati társadalmak csak most kezdik felismerni, hogy ezek a természetes elemek rendkívüli ígéretet jelentenek a bőrproblémák enyhítésében, amelyek gyakran nem reagálnak a gyógyszertárak polcain található termékekre. Írta: Roni Kramer, a Kamedis alapítója és vezérigazgatója. 10 éves tapasztalattal rendelkezik a hagyományos kínai bőrgyógyászatban és a bőrproblémák kezelésében. Okleveles diplomával rendelkezik. Hagyományos Kínai Orvoslás és Kínai Gyógynövénygyógyászat a San Francisco-i Hagyományos Kínai Orvostudományi Kollégiumban (ACTCM) szakterülete a Chengdu Egyetemen és a Chengdu Kórházban, Szecsuánban, Kínában.

Soapnut tree

A Soapberry a szappandiófa gyümölcse, amely Ázsiában 4000 láb magasságig nő. A gyümölcs nagy koncentrációban tartalmaz szaponint, természetes tisztító és habzó tulajdonságú vegyületet, amelyet szappanokban és mosószerekben használnak (innen ered a szappandió elnevezés). Gyulladáscsökkentő, antibakteriális és gombaellenes is. Az olyan bőrproblémák, mint a korpásodás és a seborrhoeás dermatitis jól reagálnak a szappanhéjra, mivel gátolja a TNF-alfa, a szisztémás gyulladásban szerepet játszó sejtkommunikációs fehérje termelődését, és segít elpusztítani a Malassezia furfurt, a gombát, amely fogyasztás után szaporodik ezeknél a bőrproblémáknál. Gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságai miatt az aknés arc tisztítására is hasznos.

Vissza

Ez a webhely cookie-kat használ, hogy jobb böngészési élményt kínáljon a felhasználóknak. További információk a cookie-k használatáról.